Pikavippi on melkoisen pieni otettu rahasumma, ja se saattaa olla suuruultaan muun muassa 200 euroa. Vipin voi ottaa useimmiten hetkessä tililleen, sekä pikavipin lainausaika ei ole useasti erityisen pitkäkestoinen. Täällä operoi tätä nykyä suuri määrä pikavippipalveluja, joidenka pikalainavalikoimaan lukeutuu normaalisti runsas määrä haluttuja lainoja. Pienlainan voi hankkia ilman mitään vakuutta, tosin lainan lainaus edellyttää kumminkin luotto ja pitkäkestoista elämistä Suomessa.

Vuoden -13 lainuudistuksen takia pikalainayritysten ryhmä kutistui rutkasti, koska kulutusluotoista ei tulevina vuosina kyennyt ottamaan sillä tavoin mittavaa korkotasoa kuin mitä aikaisemmin. Nykypäivänä luottojen korko% on siis aika lailla vähäisempi kuin mitä aikaisemmin. Useimpien vähän suurempien vippien korkoprosentti on tänään yleisesti ihan kohtuullinen.

Rahan vippaaminen on aivan yleistä, siksi että lukuisilla suomalaisilla on pulaa mammonasta. Varsinkin jos mammonaa pitää saada ehkä suurempaan ostokseen, vaikka mm. auto-korjaukseen, rahalainaa otetaan korjauksen rahoittamiseksi. Nopeaa lainaa on viisasta monesti aluksi kysellä omasta pankista, mutta nopeaa lainaa saattaa tietenkin pyytää melko asiallisella korolla ja maksuilla jostain muualtakin.

Lainan ottamisessa on olennaista, että varmistaa heti kättelyssä kykeneekö pikavipin suorittamaan lainafirmalle huoletta. Lähes aina silloin kun luottoa ei pystykään lyhentämään ajoissa lainafirmalle, syntyy hankaluuksia jotka sekoittavat elämää paljon piakkoin. On surullista, että tänä päivänä useat kuluttajat joutuvat turvautumaan velkataakkaopastajan apuun.

Jos kohta pienlainoja tavallisesti ajatellaan ikävänä asiana, pikaluotot eivät kuitenkaan tätä välttämättä olekaan. Pikaluotto saattaa olla ihan OK helpotus jos kun mammonaa on pakko saada kätevästi, eikä pikavipin kustannukset ole paljoa. On järkevää kuitenkin varmistaa että lainan pystyy maksamaan lainafirmalle eräpäivään mennessä.

Internetistä löydät tänä päivänä lukuisia pikavippipalveluja, joiden kautta on hauskaa vertailla erilaisia pikavippejä kuluiltaan. Vippien vertailua on viisasta aina tehdä, koska sillä tavoin melkein aina säästää selvää valuuttaa. Aika usein tällä tavoin niin sanotusti jemmata jopa arvokkaita rahasummia hilloa.

Etukäteen olisi toki fiksua, kun pikavippiä ei pitäisi ottaa varsinkaan arkipäivän kuluihin. Alituinen fyrkan vippaaminen voi heti olla polku ns. pikaluottoongelmaan, jolloin muun muassa nostetaan fyrkkaa uusien vippien maksamiseen. Olisi asiallista, kun omat rahaseikat saattaisi toteuttaa niin, ettei lainaa juurikaan ikinä tarvitse ottaa ainakaan arkipäiväisiin rahareikiin, vaan tällaiset tekijät pystyisi rahoittamaan omilla rahasäästöillään sekä jatkuvilla ansiotuloilla.

Ikävää on tänä päivänä monilla henkilöillä on lainaongelmia, ja nuo suomalaiset lainaavat monesti liikaa lainaa. Lopuksi enemmän lainarahaa rohjetaan hakea toisen lainatun rahan lyhentämistä varten. Siinä tapauksessa  luottoongelma on tapahtunut ja lainanottaja ajautuu usein pikapuoliin ikäviin talousvaikeuksiin. Viestimissä on todettu, että ihmisten luottopulmat voivat olla suorastaan siinä määrin mittavia kuin kauan sitten tukalaan lamakauden aikaan.