Pikavippi on verrattain pieni vipattu raha, joka voi olla euromäärältään vaikkapa muutama sataa euroa. Pikaluoton voi ottaa usein heti omalle tililleen, sekä pikalainan laina-aika ei olekaan useissa tapauksissa erityisen pitkä. Täällä operoi nykyään sankka joukko pikaluottoyhtiöitä, joidenka vippivalikoimaan kuuluu monesti suuri määrä vaihtelevia kulutuslainoja. Rahalainan saa halutessaan ilman vakuutta, mutta lainan saaminen edellyttää silti luotto ja pitkäkestoista oleskelua kotosuomessa.

Tuoreen 2013 lakimuutoksen johdosta pikavippiyhtiöiden joukko väheni aika tavalla, sillä pikavipeistä ei tulevina aikoina kyennyt perimään sillä tavoin mittavaa korkotasoa kuin mitä ennen. Nykyisin pikaluottojen korkoprosentti on näin ollen rutkasti vähäisempi kuin aikaisemmin. Useiden vähän suurempien pikalainojen korko% on nykyaikana usein aivan kohtuullinen.

Fyrkan vippaaminen on ihan perinteistä, sen vuoksi että monilla suomalaisilla on pulaa käteisestä. Varsinkin kun valuuttaa on pakko saada mahdollisesti suurempaan hankkeeseen, kuten esim. parveke-korjaukseen, lainaa nostetaan hankinnan tekemiseen. Pientä lainaa on fiksua normaalisti ensin kysyä pankista, mutta pientä lainaa voi toki hankkia melko kohtuullisella korkoprosentilla ja kuluilla muustakin firmasta.

Lainan ottamisessa on keskeistä, että varmistaa heti kättelyssä pystyykö lainarahan suorittamaan pois eräpäivään mennessä. Hyvin usein siinä tapauksessa kun pikalainaa ei pystykään suorittamaan vaaditussa ajassa pois, syntyy hankaluuksia jotka hankaloittavat rahatilannetta liian paljon piakkoin. Valitettavasti nykyaikana useat henkilöt päätyvät nojautumaan velkataakkaopastajan auttamiseen.

Huolimatta siitä, että pikaluottoja normaalisti pidetään ikävänä juttuna, pikavipit eivät ehkä tätä pakosti ole. Pikavippi saattaa olla ihan näppärä helpotus silloin kun käteistä tarvitsee helposti, eikä luoton kulut ole korkeat. Täytyy kumminkin tehdä selväksi  että pikalainan pystyy hoitamaan rahoittajalle eräpäivään mennessä.

Netin kautta voit katsoa tänä päivänä rutkasti vippipalveluja, joidenka kautta on hyvä tutkiskella erisuuruisia lainoja koroltaan. Vippien tutkimista kuuluu etukäteen toteuttaa, koska sillä tavoin melkein aina jemmata selvää valuuttaa. Useimmiten näin niin sanotusti tallettaa suorastaan jännittäviä määriä fyrkkaa.

Monesti olisi toki hyvä, kun pikaluottoa ei tarvitsisi hakea varsinkaan arjen rahareikiin. Lisääntyvä valuutan lainaaminen voi hetkessä olla polku ikävään pienlainakierteeseen, jossa esim. käytetään käteistä toisten lainojen tilittämiseen. On ihanteellista, kun omat rahaasiat voisi harjoittaa sillä tavalla, ettei lainarahaa juurikaan milloinkaan joudu lainata etenkään arjen maksuihin, vaan nämä jutut kykenisi maksamaan aikaisemmilla talletuksillaan sekä pysyvillä ansiotuloilla.

Valitettavasti nykyisin useilla suomalaisilla on ilmennyt lainapulmia, ja nuo henkilöt hakevat hyvin usein runsaasti lainaa. Lopulta enemmän luottoa voidaan anoa aikaisemman lainasumman suorittamista varten. Tällöin  lainaongelma on muodostunut ja lainanottaja joutuu monesti kohtapuoleen ikäviin velkavaikeuksiin. Mediassa on kerrottu, että ihmisten rahavaikeudet valitettavasti ovat peräti niin mittavia kuin mitä kauan sitten ankaraan lama-aikaan.

Lainaa on pakotettu toisaalta lukuisat kuluttajat hakemaan monesti. Yleinen velka saattaa olla muun muassa velka parvekekorjausta varten. Pitäisi joka tapauksessa ymmärtää, että siinä tapauksessa kun lainan lyhentämisen kanssa muodostuu ongelmia, pitäisi heti kättelyssä ottaa kontakti lainarahan antajaan sekä koettaa sovitella uusi lainaratkaisu minkä seurauksena rahalainaa saattaisi tilittää ilman ongelmia tulevaisuudessa.